Det ser ikke bra ut når Frp i Oslo og høyrestyret i Akershus prøver å endre på Oslopakke 3. Gudene vet hvor lang tid det tok å forhandle fram den store vei- og kollektivpakka for Oslo, men at det ble brukt mye tid og ressurser er det ikke noen tvil om. Det har vært mye fram og tilbake for å finne et kompromiss som kan leve lenge, på tvers av politiske flertall som ofte skifter ved valg.

Forslagene som kommer i dag undergraver hele kompromisset. Det betyr raskere veiutbygging, og utsettelse av kollektivtiltakene. To skritt i feil retning.

E18 vestover er det dyreste tiltaket i pakka, og det som har de verste miljøkonsekvensene. Helst burde vi ha droppa hele prosjektet, og satsa på bybane til Fornebu, Kolsåsbanen og toget. Istedenfor vil de nå utsette Fornebu, og komme raskere i gang med E18. Det er den våte drømmen til Høyre i Asker og Bærum å kjøre kjapt og greit inn til byen, det er ikke en drøm vi bør kjappe oss med å oppfylle.

Det er bra at Kolsåsbanen framskyndes (fascinerende at Frp kan bruke det ordet etter å ha latt banen ligge død i flere år). Men styringsgruppa har ikke noe forslag til hvordan de skal skaffe penger til det nye takstsystemet man vil ha i Akershus. Det er et genialt system, som vil kjøre kollektivtrafikk mye mer populær i Akershus, men det koster 180 millioner i året. De pengene må finnes.

Dagens forslag er bare med på å undergrave kompromisset som er Oslopakke 3. Det skal være en vei- og kollektivpakke, vi kan ikke godta at Frp prøver å bruke den til oppfylle sine asfaltfantasier.

Reklamer